Δ. Βόλβης: Την Κυριακή η 1η γιορτή μαντίου στη Νέα Μάδυτο

Τη δυνατότητα να γευτούν το μαντί, ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα του προσφυγικού ελληνισμού, θα έχουν όσοι επισκεφτούν τη Νέα Μάδυτο του δήμου Βόλβης, αυτή την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαδύτου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης, διοργανώνει την 1η Γιορτή Μαντιού, στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Νέας Μαδύτου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναφορά στον ερχομό των προσφύγων Μαδυτίων από τη Μάδυτο της Ανατολικής Θράκης (χερσόνησο της Καλλίπολης) στη σημερινή τοποθεσία, τον χειμώνα του 1923-1924, όπου και ίδρυσαν τη Νέα Μάδυτο.

Με την 1η Γιορτή Μαντιού, το αγαπημένο θρακιώτικο φαγητό θα μεταφέρει τη γευστική κληρονομιά από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Παράλληλα, προστίθεται ένας ακόμα κρίκος στα Φεστιβάλ Γεύσεων του Δήμου Βόλβης, όπου αναδεικνύεται η γαστρονομία τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών γεύσεων (καλαμπόκι Σχολαρίου, λιπαριά Μικρής Βόλβης, ρίγανη Μαυρούδας, σαρδέλα Σταυρού, τσίπουρο Ευαγγελισμού, πιροσκί, Ξηροποτάμου, κ.ά.).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ, 1Η ΓΙΟΤΗ ΜΑΝΤΙΟΥ, ΜΑΝΤΙ, ΝΕΑ ΜΑΔΥΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!