Ανταλλακτικό παζάρι στη Μυτιλήνη - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Ανταλλακτικό παζάρι στη Μυτιλήνη

Σε καιρούς κρίσης και χρεoκοπίας, οι άνθρωποι ανακάλυπταν νέους τρόπους για να μπορούν να επιβιώνουν μεταξύ τους και χωρίς χρήματα. Εδώ καιλίγους μήνες λειτουργεί στη Μυτιλήνη το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης με τη βοήθεια και τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων.

Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, πολιτικών και κοινωνικών θέσεων ήρθαν κοντά και συμφώνησαν να συμμετέχουν και να συμβάλουν για έναν κοινό σκοπό: την αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας στις ανθρώπινες σχέσεις.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης βασίζεται στο εναλλακτικό νόμισμα (Ήλεκτρο) με τo οποίο συναλλάσσονται τα μέλη κατά την ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ τους.

Στις 27 Ιουνίου,Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί το 2ο ανταλλακτικό παζάρι που οργανώνει το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης «Ήλεκτρο», στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, 6μμ.-9μ.μ.

Στο παζάρι λαμβάνει μέρος οποιοσδήποτε θελήσει και χωρίς να είναι μέλος του Δικτύου, με την προϋπόθεση να φέρει κάτι να ανταλλάξει εκείνη την ημέρα (τρόφιμα, αντικείμενα, είδη ένδυσης, κ.ά.)Το κάθε αντικείμενο αντιστοιχεί σε ένα κουπόνι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής με κάτι άλλο. Όλοι έχουμε αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε ενώ κάποιος άλλος μπορεί να τα θέλει.

ΠΗΓΗ: lesvosnews.net

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!