Υπόθεση Novartis: Επιτάχυνση των ερευνών για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Υπόθεση Novartis: Επιτάχυνση των ερευνών για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Επίσπευση των ερευνών για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην πολύκροτη υπόθεση ζητά ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης απέστειλε παραγγελία στους εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, με την οποία τονίζει ότι η έρευνα για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί «εντός ευλόγου χρόνου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρ. Μπαρδάκης κάνει λόγο για άτυπη ομηρία των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, αναφερόμενος σε πιθανή καθυστέρηση περαίωσης της έρευνας, η οποία «δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από την ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται».

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τα δύο πολιτικά πρόσωπα, οι οικονομικοί εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα και για τους περίπου 3.000 γιατρούς που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο μικροσκόπιο των αρχών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!