Βουλή -Ψήφος εμπιστοσύνης: 158 «ναι» στην κυβέρνηση -«Όχι» από την αντιπολίτευση

Με 158 υπέρ και 142 κατά, η Βουλή παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μετά την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Υπέρ ψήφισαν oι 158 βουλευτές της ΝΔ και κατά οι συνάδελφοί τους του ΣΥΡΙΖΑ (86), Κινήματος Αλλαγής (22), ΚΚΕ (15), Ελληνικής Λύσης (10) και ΜΕΡΑ25 (9).

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας στις  3 ημέρες ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, μίλησαν 108 βουλευτές, οι 6 Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι αντίστοιχοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 33 υπουργοί και δύο πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Συνολικά τοποθετήθηκαν 155 ομιλητές. Η διάρκεια των συνεδριάσεων ξεπέρασαν τις 31 ώρες, όταν στις δύο προηγούμενες συζητήσεις επί των Προγραμματικών Δηλώσεων, μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, είχαν μιλήσει 74 και 99 βουλευτές αντίστοιχα σε συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας 29 ωρών. Μεταπολιτευτικά η μέση διάρκεια των συνεδριάσεων κυμάνθηκε  στις 20 ώρες.

«Η Κυβέρνηση έλαβε τη δεδηλωμένη της Βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με ένα κεντρικό στόχο: Να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες. Να είστε καλά. Καλή δουλειά σε όλες και σε όλους», δήλωσε μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του ο πρωθυπουργός.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΒΟΥΛΗ, ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, 158 ΝΑΙ, 142 ΟΧΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!