Βουλή: Χωρίς μάρτυρα τον Πέτσα και υπουργούς η εξεταστική για τις «λίστες Πέτσα» - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
24
Νοέμβριος
Back

Βουλή: Χωρίς μάρτυρα τον Πέτσα και υπουργούς η εξεταστική για τις «λίστες Πέτσα»

Εξεταστική επιτροπή για τις «Λίστες Πέτσα», αλλά χωρίς να κληθεί ως μάρτυρας ο Στέλιος Πέτσας, αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία, στη Βουλή. Στην επιτροπή δεν θα κληθεί κανένας υπουργός.

Η ΝΔ πρότεινε έναν κλειστό κατάλογο μαρτύρων, προτάσσοντας το επιχείρημα του περιορισμένου χρονικού διαστήματος των εργασιών της Εξεταστικής ενώ την ίδια στιγμή σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε ο κατάλογος των μαρτύρων να μείνει ανοιχτός.

Έτσι θα κληθούν μόλις 18 μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους δεν θα περιλαμβάνεται κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Στην λήξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Γιάννης Κεφαλογιάννης αρκέστηκε να δηλώσει ότι ο κατάλογος των μαρτύρων «κλείνει» με βάση τα όσα προτείνει η πλειοψηφία της επιτροπής.

Νωρίτερα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να καταθέσουν στην επιτροπή οι υπουργοί ( Πέτσας, Κικίκλιας, Σκυλακάκης) που έχουν την πολιτική ευθύνη για τα προγράμματα διαφημιστικής καμπάνιας για τον Covid 19 ύψους 42 εκατομμύριων ευρώ τα οποία διατέθηκαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!