βουλή-ονομαστική-ψηφοφορία-σήμερα-γι-447388
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.05.2018 | 08:30

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία σήμερα για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα «μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας».

Εν μέσω κλυδωνισμών, για το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση που προηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες, επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο συγκεκριμένο άρθρο,    καθώς προκάλεσε ισχυρούς εσωκομματικούς κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αν και μένει να φανεί η τελική στάση των βουλευτών στην ψηφοφορία, με την χαρτογράφηση που έχει γίνει, οι βουλευτές που προσανατολίζονται να καταψηφίσουν ή και να απέχουν είναι οι κ.κ: Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γεωργία Γεννιά και Θόδωρος Παραστατίδης.

Κώστας Παναγιωτάκης

O Κώστας Παναγιωτάκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο αυτοδιοικητικό & πολιτικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης σε Μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. http://www.linkedin.com/in/kostas-panagiotakis-45333141b