Βορίδης: Η κυβέρνηση κάνει αχρείαστες, αντισυνταγματικές & ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση

Για αχρειάστες, αντισυνταγματικές και ρουσφετολογικές προσλήψεις της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση αλλά και επιδόματα σε εργαζόμενους», εκανε λόγο μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης. «Επί ημερών κυβερνήσεως Σαμαρά είχε ρυθμιστεί η απόδοση αυτών των φόρων και αυτό σταμάτησε επί ημερών Σκουρλέτη, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ¨, είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα έχουμε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας κατά 126 εκατομμύρια ευρώ. «Αυτό σημαίνει μικρότερη χρηματοδότηση παρά την αύξηση των επιβαρύνσεων των πολιτών και άρα μείωση των παροχών προς τους πολίτες αλλά από την άλλη έχουμε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας. Αυτό είναι ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, με προσλήψεις αχρείαστες έστω και αντισυνταγματικές, με ρουσφετολογικές προσλήψεις, με επιδόματα σε εργαζόμενους», είπε ο κ. Βορίδης.

Παράλληλα τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση, όπως αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό, συνοψίζεται στο τρίπτυχο «μεγαλύτερο κόστος για τους φορολογούμενους, μικρότερη παροχή υπηρεσίας για τους πολίτες και αύξηση του κόστους μισθοδοσίας». Ο Μάκης Βορίδης είπε ότι οι προβλεπόμενοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για το 2018 είναι 5,16% μικρότεροι από το 2016. «Αυτό επίσης είναι ιδεολογική επιλογή. Είναι ιδεολογική επιλογή που εκφράζει την καχυποψία αυτών που είναι ιδεολογικά στρατευμένοι στο μεγάλο συγκεντρωτικό κράτος και αυτοί είναι που δεν θέλουν μια ισχυρή αυτοδιοίκηση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων επέρχεται διότι έχουν σταματήσει να αποδίδονται οι παρακρατηθέντες για την αυτοδιοίκηση φόροι.

«Επί ημερών κυβερνήσεως Σαμαρά είχε ρυθμιστεί η απόδοση αυτών των φόρων και αυτό σταμάτησε επί ημερών Σκουρλέτη, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ¨, είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα έχουμε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας κατά 126 εκατομμύρια ευρώ. «Αυτό σημαίνει μικρότερη χρηματοδότηση παρά την αύξηση των επιβαρύνσεων των πολιτών και άρα μείωση των παροχών προς τους πολίτες αλλά από την άλλη έχουμε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας. Αυτό είναι ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, με προσλήψεις αχρείαστες έστω και αντισυνταγματικές, με ρουσφετολογικές προσλήψεις, με επιδόματα σε εργαζόμενους», είπε ο κ. Βορίδης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!