Βερναρδάκης: Ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για λιγότερες προσλήψεις στο Δημόσιο

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά όταν κατηγορείται ότι λειτουργεί ως 5η φάλαγγα;», είναι το ερώτημα που θέτει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ερώτημα που έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της ΝΔ, η οποία με τη σειρά της είχε σχολιάσει τη συνέντευξη που ο υπουργός έδωσε σήμερα στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (με τίτλο, «Πέμπτη φάλαγγα η ΝΔ στο θέμα της διαπραγμάτευσης»).

Στην ανταπάντησή του, ο υπουργός Επικρατείας επαναλαμβάνει ένα επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει και στη συνέντευξή του προς το «Πρακτορείο», και ζητά πλέον ευθέως απάντηση από τη ΝΔ επ’ αυτού.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς την ανατροπή του 1 προς 5 στις προσλήψεις στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, όπως ψηφίστηκε και στη Βουλή, από φέτος ισχύει το 1 προς 4 και το 2018 θα ισχύσει το 1 προς 3, εξαιρώντας μάλιστα τις δικαστικές αποφάσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Ο κ. Μητσοτάκης στη τελευταία του συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου δεσμεύτηκε να επαναφέρει το 1 προς 5. Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη σκοπιμότητα της δέσμευσής του. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά όταν κατηγορείται ότι λειτουργεί ως 5η φάλαγγα;», είναι το ερώτημα που θέτει ο υπουργός Επικρατείας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΝΔ, 1 ΠΡΟΣ 4, 1 ΠΡΟΣ 5, ΑΝΑΛΟΓΙΑ 1 ΠΡΟΣ 5, ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!