Βενιζέλος στη δίκη Άκη: Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου έφθειρε το ΠΑΣΟΚ  

Στη δίκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα καταθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αρχικά τόνισε πως η υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου έφθειρε πολιτικά το κόμμα του, ενώ επισήμανε πως δωροδοκία μπορεί να συμβεί σε όλα τα επίπεδα και τις αποφάσεις.

«Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα, σε όλα τα επίπεδα, μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες εάν υπάρχει η ηθική προδιάθεση όσων ασχολούνται με αυτά. Μπορεί αυτό να συμβεί ερήμην των πολιτικών στελεχών ή με τη συμμετοχή τους. Με λυπεί για παράδειγμα που για άλλη υπόθεση δικάζονται στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», ανέφερε.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην πολιτική φθορά που υπέστη το κόμμα του από την συγκεκριμένη υπόθεση, λέγοντας:

«Είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχω διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός. Η παράταξή μου έχει υποστεί πολιτική φθορά από την υπόθεση που εκδικάζεται. Εσείς δικάζετε την υπόθεση από την αρχή και υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας. Δημοσιογραφικά, πολιτικά, κοινωνικά η ζημιά που έχει υποστεί το κόμμα μας είναι τεράστια. Από αυτήν την υπόθεση κρίθηκαν οι εκλογές του 2012.»

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του νόμου περί ευθύνης υπουργών επισημαίνοντας ότι ευτυχώς που υπάρχει το Σύνταγμα διότι αλλιώς κάθε πολιτική απόφαση μπορεί να μετατραπεί σε ποινική.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΔΙΚΗ ΑΚΗ


Αφήστε μια απάντηση