Βαρουφάκης: Αρνήθηκε να συνομιλήσει με το δήμαρχο Αίγινας (βίντεο) - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
31
Ιούλιος
Back

Βαρουφάκης: Αρνήθηκε να συνομιλήσει με το δήμαρχο Αίγινας (βίντεο)

Αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά ο γενικός γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιανης Βαρουφάκης όταν προς το τέλος της συνομιλίας τους μέσω skype η Τατιάνα Στεφανίδου τον ενημέρωσε ότι ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζορμπάς ήταν εκείνος που υποστήριξε ότι  κατά τον έλεγχο των λιμενικών το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Αίγινας, «ο Βαρουφάκης είπε ότι είναι βουλευτής και έφυγε».

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΜΕΡΑ25 επανέλαβε ότι σταμάτησε στον έλεγχο και ότι το σπίτι του είναι στην Αίγινα, προσθέτοντας: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοεξευτελίζεται, είμαστε σε μια δημοκρατική κοινωνία. Το θέμα αυτό δεν έχει καμία ουσία, είναι μια άλλη μορφή λασπολογίας».

«Μένω στην Αίγινα πολύ πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Βρίσκομαι εδώ πολύ πριν από την 21η Μαρτίου που ανακοινώθηκε η απαγόρευση. Είμαι ο μόνος πολιτικός που αρνήθηκε την 25η Μαρτίου να πάει στην κατάθεση στεφάνου, γιατί θεωρώ ότι οι πολιτικοί πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Έχω ζητήσει να κλείσει εντελώς η Βουλή και να λειτουργεί με τηλεδιάσκεψη. Την Πέμπτη έκανα χρήση της βουλευτικής μου ιδιότητας, όπως είχα υποχρέωση να κάνω, πήρα το πλοίο των 10 π.μ. πήγα στη Βουλή και γύρισα με το πλοίο των 16.30. Είναι ψέμα ότι δεν σταμάτησα στον έλεγχο. Κατέβασα το παράθυρο του συνοδηγού, του έδειξα τη βουλευτική μου ταυτότητα και του εξήγησα ότι είχα πάει στη Βουλή. Μου είπε ότι δεν κάνουν αυτά τα χαρτιά. Πήγα στον ψεκασμό, έκατσα αρκετή ώρα στην ουρά. Είναι ξεκάθαρο. Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την τοποθέτηση μου στην ολομέλεια», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!