Τσίπρας: Τρία προγράμματα απασχόλησης το επόμενο διάστημα

Νέα προγράμματα απασχόλησης προανήγγειλε μιλώντας στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως τόνισε σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν προγράμματα για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και απολυμενους νέους από 18 έως 27 ετών.

Παράλληλα ανκοίνωσε πρόγραμμα επιδότησης πρώτης πρόσληψης για μικρές και Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για νέους από 18 έως 34 ετών. Όπως διευκρίνισε,  η επιδότηση θα αφορά σημαντικό μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικου κόστους των συγκεκριμένων εργαζόμενων.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι σε λίγες μέρες τίθεται σε εφαρμογή  ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο σε αυτούς με μπλοκάκι σε μισθωτό.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 156 εκατ. ευρώ και από αυτό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι, ιδιαίτερα νέοι σε ηλικία.

Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για την ενίσχυση εργαζομένων που βρίσκονται απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, είναι σε επίσχεση εργασίας, ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ και από αυτό θα ωφεληθούν περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε έναν ειδικό τομέα της πολιτικής της κυβέρνησης, που αφορά την στήριξη της νέας γενιάς και συγκεκριμένα την ανάσχεση του φαινομένου του brain drain: την πρωτοβουλία «Μένω Ελλάδα, Επιστρέφω» για την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού στη χώρα.

Καταρτίζεται λίστα με τους ερευνητές επιχειρηματίες εξωτερικού και επιδιώκεται η ενημέρωση τους για πιθανές ευκαιρίες δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, με στόχο να δημιουργηθούν επιχειρηματικά δίκτυα.

Αξιοποιούνται 330 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για υποτροφίες σε διδακτορικούς, άπορους φοιτητές, και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, για τη δημιουργία ερευνητικών ομάδων.

Μια ακόμη πρωτοβουλία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και ο πρωθυπουργός θέλησε να κλείσει την αναφορά μου στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας να την αναφέρω εδώ, στην Θεσσαλονίκη.  Πρόκειται  για την επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από ατομικές, εταιρικές ή συνεταιριστικές επιχειρήσεις που θα αφορά νέους, ηλικίας έως 34 ετών.

Το οικονομικό κίνητρο είναι η επιχορήγηση για δώδεκα μήνες σημαντικού μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!