Παρασκευή
29
Σεπτέμβριος
Back

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική

Ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ ενόψει των εκλογών δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναφέρει την απλή αναλογική στην εκλογική διαδικασία.

Πρόσθεσε ότι «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν». Ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» προσθέτοντας ότι «την “έκαψαν” τα κόμματα της Αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης απαντώντας σε ερώτηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας». Πρόσθεσε ως «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή” συμπληρώνοντας ότι “την “έκαψαν” τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ. Φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης», είπε ο Γιώργος Τσίπρας και κατέληξε «θα την επαναφέρουμε. Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν σας το είπα, αλλά θα την επαναφέρουμε».
ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!