Τσίπρας: Να μοιράσουμε την πίτα δίκαια σ’ όλους -Μέτρα υπέρ αγροτών

  • Απο stergios
  • 29 Ιουνίου 2019 - 19:34
  • Comments Off

Μέτρα υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης και της ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκε το Σάββατο τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ζαγορίν» στη Ζαγορά Πηλίου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την εισαγωγή ενός αντικειμενικού τεκμαρτού μικτού συστήματος φορολόγησης, το οποίο – όπως διαβεβαίωσε – θα λαμβάνει υπόψη και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην περαιτέρω μείωση του φόρου συνεταιρισμένων αγροτών και στον περιορισμό του κόστους παραγωγής.

«Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, θα προχωρήσουμε στη μείωση του κόστους και των κτηνιατρικών και γεωργικών φαρμάκων. Θα μειώσουμε επίσης το κόστος των λιπασμάτων, ενώ θα προχωρήσουμε και στη μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου» επεσήμανε, αναλυτικά.

Προανήγγειλε, τέλος,, την καθιέρωση προκαταβολής αποζημιώσεων με εγγύηση τις αγροτικές ενισχύσεις.

Αναφερόμενος στην ευρύτερη οικονομική κατάσταση της χώρας, έκανε λόγο για μία νέα εποχή, τη μεταμνημονιακή εποχή.

«Τώρα που μπορούμε να κυβερνάμε με τα χέρια όχι δεμένα πίσω από την πλάτη, αλλά να μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε. Έχουμε βεβαίως δεσμεύσεις δημοσιονομικές που έχουμε αποδείξει ότι μπορούν να υλοποιούνται και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την πίτα για να την μοιράσουμε δίκαια σε όλους» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Περιγράφοντας το διακύβευμα των εκλογών, υπογράμμισε το εξής: «Το κρίσιμο δίλημμα που υπάρχει μπροστά μας είναι εάν η χώρα θα οδηγηθεί προς τα μπρος με ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για όλους όχι μόνο για τους επιτήδειους τους κολλητούς και τους κουμπάρους, όπως ήταν κατά το παρελθόν, ή θα γυρίσουμε πίσω».

Από τη μια μεριά, εξήγησε καταλήγοντας, «υπάρχει ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης και στον αντίποδα υπάρχει ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερων προτάσεων, που τις έχουμε γνωρίσει κατά το παρελθόν, όπως οι προτάσεις περικοπής της χρηματοδότησης για την ΚΑΠ».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ZAGORIN, ΖΑΓΟΡΑ ΠΗΛΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]