Τσίπρας: Η Ευρώπη ήταν, είναι και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας
Είναι χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε άμεσα τους τρομοκράτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι σημειώνοντας όμως ότι είναι χρέος μας και να σταματήσουμε άμεσα τον κύκλο της βίας των πολεμικών συγκρούσεων και να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.
«Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας.
Το χθεσινό πολύνεκρο, πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα ήταν ένα χτύπημα τυφλό αλλά στοχευμένο, τόνισε και πρόσθεσε πως ήταν ένα χτύπημα στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, ένα χτύπημα στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας.
«Την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα θα τη νικήσουμε μόνο αν επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην επιλογή μας για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε άμεσα τους τρομοκράτες, χρέος μας είναι και να σταματήσουμε άμεσα τον κύκλο της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων, να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα, στο δράμα των ανθρώπων που φεύγουν από τα σπίτια τους κυνηγημένοι από τους ίδιους τρομοκράτες και πνίγονται στη Μεσόγειο θάλασσα», είπε ο πρωθυπουργός.
«Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν είναι και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας. Και σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να ενισχύσουμε τις αξίες του ουμανισμού και της ελευθερίας που ανέδειξε η γαλλική επανάσταση», κατέληξε.
Προτεινόμενα άρθρα
20.05.2026 | 14:21
20.05.2026 | 14:03
20.05.2026 | 13:37






