Τσίπρας: 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ -Αποφάσεις στο υπουργικό συμβούλιο

Μαζικό κύμα προσλήψεων στη δημόσια εκπαίδευση την τριετία 2019-2021 προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2019, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 χρόνια από τον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενος στα μέτρα ενίσχυσης της Παιδείας και της Έρευνας, ο πρωθυπουργός ανέφερε σχετικά μεταξύ άλλων ότι δρομολογείται η «πρόσληψη 15.000 μόνιμων καθηγητών στην τριετία 2019-2021, χάρη στην εφαρμογή για πρώτη φορά μετά τα μνημόνια, του κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων 1:1, στο σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης».

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι «τους όρους και τις διαδικασίες των οποίων (σ.σ. προσλήψεων), πάντα μέσω ΑΣΕΠ, θα αποφασίσουμε στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο».

Σημειώνεται ότι οι νέες 15.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση είναι πέραν της «πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού σε θέσεις προσωπικού στην Ειδική αγωγή, που τώρα καλύπτεται από ορισμένου χρόνου συμβάσεις», προσλήψεις τις οποίες εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της 83ης ΔΕΘ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΣΕΠ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!