Τροπολογία για ασυμβίβαστο: Δύο υποψήφιοι δήμαρχοι γίνονται και βουλευτές

Την πρόθεσή τους να μην αξιοποιήσουν την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και αίρει το ασυμβίβαστο των δύο ιδιοτήτων και να παραιτηθούν εξέφρασαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και η Κατερίνα Μάρκου, που μεταπήδησε στην ΚΟ της ΝΔ από το Ποτάμι.

Τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Αννας Ασημακοπούλου αναμένεται να καταλάβουν οι δύο επιλαχόντες. Αυτοί είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος, που είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων, αλλά και η πρώην σύζυγος του Μάκη Βορίδη, Ζωή Ράπτη.

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο κάποιος από τους δύο επιλαχόντες δεν αποδεχθεί την έδρα, τα πράγματα περιπλέκονται. Κυρίως γιατί ο αμέσως επόμενος εκλεγμένος είναι ο Γιάννης Μιχελάκης, που έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία. Στην επόμενη θέση βρίσκεται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, που θεωρείται «personanon grata» από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Οσον αφορά το Ποτάμι, τη θέση της Κατερίνας Μάρκου στη δεύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θα πάρει ο Νίκος Νυφούδης, ο οποίος μαζί με το Σπύρο Βούγια θα διεκδικήσουν το δήμο Θεσσαλονίκης που εκλέχθηκε στη δεύτερη θέση. Έτσι το Ποτάμι θα αποκτήσει έναν ακόμη βουλευτή.

Ο Νίκος Νυφούδης, ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι θα ορκιστεί βουλευτής μετά την παραίτηση της Κ. Μάρκου.

Και ο Αργύρης Ντινόπουλος αφήνει ανοιχτά και άλλα ενδεχόμενα. Σε ανάρτησή του στο Facebook δηλώνει πως η έδρα του Β. Μεϊμαράκη «θεωρώ ότι ανήκει πρωτίστως στο κόμμα μου. Γι’ αυτό ζήτησα και πρόκειται να συναντηθώ με τον πρόεδρο του κόμματος την Παρασκευή και αμέσως μετά θα ανακοινώσω την απόφασή μου».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΥΦΟΥΔΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!