Τουρκία: Ακύρωση της Navtex για την 28η Οκτωβρίου

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 26 Οκτωβρίου 2020 - 17:04
  • Comments Off

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex για τις στρατιωτικές ασκήσεις, η οποία είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu επικαλείται στρατιωτικές πηγές και υποστηρίζει ότι η ακύρωση γίνεται σε ένδειξη καλής θέλησης.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο ΙΗΑ μετέδωσε επικαλούμενο πηγές ασφάλειας ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών ακύρωσαν αμοιβαία ως ένδειξη καλής θέλησης τις Navtex που είχαν ανακοινώσει προηγουμένως για την ανατολική Μεσόγειο».

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τη Navtex για τις 29 Οκτωβρίου και η Τουρκία αντίστοιχα για τις 28 Οκτωβρίου. Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι η Τουρκία ακύρωσε τη δική της Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Μεσόγειο ως ένδειξη καλής θέλησης» ανέφερε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, NAVTEX


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!