το-υπουργείο-ανάπτυξης-επισκέπτεται-1345874
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.06.2024 | 07:47

Το υπουργείο Ανάπτυξης επισκέπτεται ο Μητσοτάκης

Με την αντιμετώπιση της ακρίβειας να έχει τεθεί, από πλευράς κυβέρνησης ως μια από τις κρίσιμες προτεραιότητες για την επόμενη μέρα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά τον νέο γύρο επισκέψεών του σε υπουργεία, αρχής γενομένης, σήμερα, Τετάρτη, από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Λίγες μέρες μετά τον ανασχηματισμό, με τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο να διαδέχεται τον κ. Κώστα Σκρέκα στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί, το υπουργείο, το οποίο στο χαρτοφυλάκιό του, έχει τα θέματα που σχετίζονται με την αγορά, τους καταναλωτές και τη χάραξη της πολιτικής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στον απόηχο των Ευρωεκλογών και του «μηνύματος» που έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, είχε θέσει την αντιμετώπιση της ακρίβειας μεταξύ των ζητημάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο για την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Tάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο, έδωσε το στίγμα της πολιτικής και τους μεγάλους στόχους της επόμενης μέρας. Το ζήτημα της ακρίβειας αποτέλεσε τον πρώτο στόχο που ετέθη, με τον κ. Θεοδωρικάκο να τονίζει πως «θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια και να πετύχουμε την αποκλιμάκωση των τιμών» στέλνοντας το μήνυμα πως «το κέρδος είναι θεμιτό αλλά όχι η αισχροκέρδεια». Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «δύσκολη αποστολή», τόνισε πως «θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται» ωστόσο υποσχέθηκε «σκληρή δουλειά».