Τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την ΚΟ της ΝΔ ζήτησε ο Μητσοτάκης
Διαγράφεται από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Μάριος Σαλμάς.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.
Ο κ. Σαλμάς εγκαλείται για «αντικοινοβουλευτική και αντισυναδελφική συμπεριφορά», όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές και η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει για το θέμα τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται πως ο Μάριος Σαλμάς τις προηγούμενες ημέρες είχε ισχυριστεί ότι είχαν γίνει «φωτογραφικοί» διαγωνισμοί στα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού, προκαλώντας την απάντηση της Λίνας Μενδώνη.
Ήταν, ακόμα, ανάμεσα στους 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα τα κόκκινα δάνεια .
Επιπροσθέτως, ο κ. Σαλμάς μετά τις ευρωεκλογές είχε ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προκειμένου «να αναλυθούν τα αίτια του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος για την παράταξή μας» όπως έλεγε.
Προτεινόμενα άρθρα
31.03.2026 | 15:48
31.03.2026 | 14:51






