Θ.Φωτίου: Χωρίς σχολικά γεύματα η Λέσβος

«1.425 παιδιά 15 σχολικών μονάδων της Λέσβου θα μείνουν χωρίς σχολικά γεύματα» προειδοποιεί η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την απάντηση, όπως σημειώνει η Θ.Φωτίου, της υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων σε επίκαιρη ερώτηση

«Από την απάντηση της υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων κας Μιχαηλίδου σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ότι εφέτος δεν πρόκειται να διανεμηθούν σχολικά γεύματα στα σχολεία της Λέσβου», τονίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου προσθέτοτνας ότι «1425 παιδιά 15 σχολικών μονάδων της Λέσβου θα μείνουν χωρίς σχολικά γεύματα».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι «αυτό δείχνει την αδιαφορία και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν φτάνει ότι η αδιέξοδη μεταναστευτική της πολιτική οδηγεί στον εγκλωβισμό 2.000 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στα νησιά μας, όπως φάνηκε και από την απάντηση της κας Μιχαηλίδου. Δεν είναι ικανή ούτε να διαχειριστεί προγράμματα που αφορούν Έλληνες πολίτες, για τους οποίους δήθεν κόπτεται».

«Οι κάτοικοι του νησιού που έχει πληγεί στο μεγαλύτερο βαθμό από την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση μάταια περιμένουν να δείξει η πολιτεία σοβαρότητα τουλάχιστον στην υλοποίηση δράσεων ήδη δρομολογημένων από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» σχολι΄ζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Θ.Φωτίου επισημαίνει ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι στη ΝΔ δεν αρέσουν τα σχολικά γεύματα, άλλωστε τα λοιδόρησε εξαρχής, ονομάζοντάς τα «συσσίτια». Μειώνοντας φέτος τον σχετικό προϋπολογισμό του ΟΠΕΚΑ στα 40 εκατ. ευρώ για το 2020 από 73 εκατ. που είχαμε εμείς το 2019, είναι φανερό ότι δεν θέλει να τα συνεχίσει. Στους «άριστους μαθητές» των ακριβών ιδιωτικών σχολείων προσφέρεται καθημερινά γεύμα, αλλά δε θέλουν να συμβαίνει αυτό και στο δημόσιο σχολείο, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

«Τα σχολικά γεύματα είναι ένα μέτρο με πολλαπλές θετικές συνέπειες:

  • Βοηθούν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, όπως δείχνουν όλες οι έρευνες πανευρωπαϊκά
  • Αντιμετωπίζουν, με γεύματα μεσογειακής διατροφής,  την παιδική παχυσαρκία στην οποία, δυστυχώς, τα ελληνόπουλα είναι πρώτα στην Ευρώπη.
  • Συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της σχολικής διαρροής
  • Βελτιώνουν τις επιδόσεις των μαθητών, όπως απέδειξαν οι έρευνες αποτίμησής τους από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που είχε κάνει και το πρόγραμμα διατροφής.

Αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού που, όταν άλλοι έκλειναν σύνορα, δίδαξαν αλληλεγγύη στον κόσμο και έσωσαν την τιμή της Ευρώπης» σημειώνει η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρεόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΕΣΒΟΣ, ΦΩΤΙΟΥ, ΓΕΥΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!