ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή ο ρόλος των ΜΜΕ στην υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το θέμα του ρόλου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά. 
 
Με ερώτησή τους προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κατόπιν πρωτοβουλίας της τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. Σ. Αναγνωστοπούλου και του βουλευτή Αχαΐας Κ. Μάρκου και με τη συνυπογραφή της Γραμματέως της Κ.Ο. Ό. Γεροβασίλη οι 40 βουλευτές της Κ.Ο. επισημαίνουν τα ακόλουθα:
Kαθ’όλη την διάρκεια των ερευνών της επίμαχης υπόθεσης γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα κρεσέντο ρατσιστικού και ξενοφοβικού λόγου από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ για τον/τους υποτιθέμενους δράστες, στους οποίους είχαν αποδώσει εκ των προτέρων ταυτότητα αλλοδαπού/ων. Για άλλη μια φορά για έναν ανεξιχνίαστο φόνο, τα ελληνικά ΜΜΕ απέφυγαν εσκεμμένα την ουδέτερη και αντικειμενική δημοσιογραφική γλώσσα, χρησιμοποίησαν στερεότυπα που παρέπεμπαν σε «ξένους στυγνούς εγκληματίες», χωρίς την παραμικρή αναφορά σε ενδεχόμενο ενδοοικογενειακής βίας. 
Επειδή η συμβολή των ΜΜΕ είναι καθοριστικής σημασίας στην διαμόρφωση μιας θετικής κοινωνικής στάσης απέναντι στις γυναίκες, στους αλλοδαπούς διαμένοντες στη χώρα μας, σε κάθε πολίτη που ορίζεται από την διαφορετικότητα του, ερωτάται ο  Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης:  
  • Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει το ακραίο φαινόμενο του ρατσιστικού, σεξιστικού, μισαλλόδοξου και ξενοφοβικού λόγου που καλλιεργούν τα ελληνικά ΜΜΕ;
  • Με τι μέτρα δεσμεύεται να περιφρουρήσει και να σταματήσει τις διαρροές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, στοιχείων που παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή και την αξιοπρέπεια των πολιτών;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]