συριζα-στη-σκιά-της-μακρόνησου-και-της-1193457
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 14.09.2023 | 09:24

ΣΥΡΙΖΑ: Στη σκιά της Μακρόνησου (και της διάσπασης;) οδεύει σε εκλογές

Η κίνηση Κασσελάκη, να παει στη Μακρόνησο με το σκάφος του ναυάρχου, πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη και να περάσει μήνυμα ενότητας στο κόμμα, μάλλον είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς έφερε γκρίνιες και εσωτερική διχόνια!

Στο κόμμα πάγωσαν από την επίσκεψη και το βίντεο από τη Μακρόνησο. Έντονα αντέδρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης. «σ. (σύντροφε) Κασσελάκη, η Ελλάδα δεν “κόπηκε στα δύο” στον “νέο Παρθενώνα”. Η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο επειδή είναι πλημμυρισμένη η εθνική οδός μια εβδομάδα μετά το φαινόμενο. Από εμένα είναι ΟΧΙ», έγραψε.

Ακολούθησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία του κόμματος και χαρακτήρισε «λάθος» το βίντεο σημειώνοντας πως δείχνει «έλλειψη γνώσης της Ιστορίας της Αριστεράς» και ζήτησε «συγγνώμη» εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του αυτή όμως προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος με ανάρτησή του υπερασπίζεται την κίνηση Κασσελάκη.

Ακολούθησε ο Ν. Μπίστης: “Σε όλα ( πρέπει να) υπάρχει ένα όριο. Η ιστορική μνήμη δεν προωθείται με μια επ ευκαιρία επίσκεψη στην Μακρόνησο ούτε βέβαια με εναγκαλισμό εθνικής συμφιλίωσης με τον ναύαρχο Αποστολάκη. Είναι πολυ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάσσεις στην προεκλογική σου καμπάνια. Τα προώθησε η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατω από το βλέμμα και το χειροκρότημα του Χαρίλαου και του Λεωνίδα” επισήμανε σε ανάρτησή του, καταλήγοντας πως “την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε πέραν των άλλων και για την σοβαρότητα του κόμματος μας”.

Το ζήτημα της διάσπασης στο κόμμα μάλιστα έχει πάψει εδώ και δύο μήνες να αποτελεί ταμπού, με την αντιπρόεδρο της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη να σημειώνει με νόημα ότι «καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις», θυμίζοντας την αποχώρηση Κωνσταντοπούλου – Λαφαζάνη το 2015.

Επιπλέον, αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, άφησαν και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Καραγιαννίδης και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η εικόνα στο εσωτερικό του κόμματος είναι «κάκιστη», μέλη και στελέχη διαπληκτίζονται στο διαδίκτυο και υποψήφιοι πρόεδροι συμμετέχουν στη δημόσια αντιπαράθεση επιβαρύνοντας την ήδη τεταμένη εσωτερική ατμόσφαιρα.

Πάντως ο Στ. Κασσελάκης από τα Ιωάννινα όπου περιόδευσε δήλωσε: «Αν κερδίσω θα έχω για όλα τα στελέχη του κόμματος ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό Αν χάσω, θα μείνω στο ΣΥΡΙΖΑ και θα προσφέρω όπου μπορώ».

Τα μέλη του κόμματος μπορούν να προσέλθουν στην κάλπη την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.