ΡΟΗ
προηγ επομ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη φορά προσλήψεις στην ΕΛΑΣ χωρίς Πανελλήνιες & ΑΣΕΠ

Με αφορμή τις θέσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και τις ανάλογες ανακοινώσεις του Προεδρείου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, ​σχετικά με το πρόσφατο σοβαρό συμβάν με πρωταγωνιστές νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρούς, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Από το 2008 είχε ήδη θεσμοθετηθεί νομικό πλαίσιο (βαθμολόγιο), προκειμένου να δρομολογηθεί η πλήρης ομογενοποίηση των εργαζόμενων στην Ελληνική Αστυνομία (αστυφύλακες, ειδικοί φρουροί, συνοριοφύλακες).

Από το 2011 και μετά, καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει σε προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ εκτός διαδικασίας Πανελληνίων εξετάσεων κι εκτός ΑΣΕΠ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις αντιδράσεις των ίδιων των αστυνομικών ακύρωσε αυτή την ομογενοποιημένη πορεία της ΕΛΑΣ, επαναφέροντας διαδικασίες που είχαν εδώ και χρόνια απορριφθεί.Η θέση που εμείς στηρίζουμε πως ένα ενιαίο και αξιοκρατικό σύστημα πρόσληψης, με παράλληλη ποιοτική και σε διάρκεια εκπαίδευση ως εγγύηση αναβάθμισης της Αστυνομίας και με αποτελέσματα τόσο στην παροχή ασφάλειας στην κοινωνία, όσο και στην προστασία των ίδιων των αστυνομικών, ανατρέπεται από την κυβέρνηση. Και ανατρέπεται όχι προς το συμφέρον των αστυνομικών, αλλά με μοναδικό κίνητρο την κομματική της ανάγκη να ικανοποιήσει επειγόντως τις ανεύθυνες προεκλογικές της υποσχέσεις.
Για να τις ικανοποιήσει λοιπόν γρήγορα, προχώρησε πρόχειρα και με απόλυτη ανευθυνότητα τόσο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο όσο και απέναντι στους ανθρώπους που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ.

Προσέλαβε ξανά ειδικούς φρουρούς με διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ, τους οποίους με ελλιπέστατη εκπαίδευση, που μαζί με την πρακτική εξάσκηση δεν ξεπερνά τους τρεις μήνες, τους τοποθέτησε σε μια από τις πλέον δύσκολες κι απαιτητικές μονάδες, όπως είναι η ΔΙΑΣ. Ταυτόχρονα, προκήρυξε και πρόσληψη συνοριοφυλάκων, με μόνη επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από τρεις αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Το σοβαρότατο συμβάν με πρωταγωνιστές δύο νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρούς, που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναγκάστηκε να παραδεχτεί προχθές στη Βουλή, επιβεβαίωσε πλήρως και με το χειρότερο τρόπο τόσο τους φόβους μας, όσο και τις απόψεις μας. Γι αυτό και θα έπρεπε όλοι μετά από αυτήν την παραδοχή να είναι πιο προσεκτικοί και πιο συγκρατημένοι.
Εμείς, όπως χρόνια τώρα έχουμε αποδείξει, τιμούμε τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφάλειας, δεν τους εργαλειοποιούμε και κυρίως δεν καπηλευόμαστε τις θυσίες τους.
Ευελπιστούμε ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές θα πάψουν να παραποιούν τις θέσεις μας, θα προβληματιστούν σχετικά με αυτές και θα αρνηθούν την περαιτέρω χρησιμοποίησή τους από το κυβερνητικό κόμμα.

Ραγκούσης: Στην Πυροσβεστική καρατόμησαν άξιους και προήγαγαν αρεστούς

«Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προάγει σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον αρχιπύραρχο, διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής -τοπικά επιχειρησιακό επικεφαλής- κατά την τραγωδία στο Μάτι», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά τη συγκεκριμένη προαγωγή, για την τότε δημαγωγική και υποκριτική στάση του κ. Μητσοτάκη, πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι».

Σχολιάζει ότι κατά τα λοιπά, οδηγός για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ήταν κατά κύριο λόγο «η παράγκα, η αναξιοκρατία και ο κομματισμός». «Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα “δεξιός να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι” προχώρησε στην καρατόμηση άξιων αξιωματικών και στην προαγωγή των αρεστών», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «βαφτιστήρια υπουργών, πρόεδροι ΝΟΔΕ της ΝΔ πήραν επιτέλους αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν, πήραν προαγωγή σε βάρος άριστων συναδέλφων τους».

«Καλωσορίσατε λοιπόν όχι στο επιτελικό κράτος. Καλωσορίσατε στο επιτελικό κράτος της Δεξιάς», καταλήγει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΑΣ, ΑΣΕΠ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!