συριζα-με-το-δόγμα-νόμος-και-τάξη-τα-1064813
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.08.2022 | 14:51

ΣΥΡΙΖΑ: Με το δόγμα «νόμος και τάξη» τα ΜΑΤ επιτίθενται στους απεργούς της «Μαλαματίνα»

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στο δόγμα του νόμου και της τάξης και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας, απάντησε με βία στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», οι οποίοι απεργούν ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις συναδέλφων τους.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνει:

Ως απάντηση στις κινητοποιήσεις, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, επιτέθηκαν σήμερα με χημικά, εναντίον των συγκεντρωμένων έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και λιποθυμίες μεταξύ των εργαζομένων. Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ο πρόεδρος του σωματείου, ενώ επίθεση με χημικά και προπηλακισμούς δέχτηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, οι οποίοι, μαζί με απεργούς, στάθηκαν μπροστά σε λεωφορείο το οποίο μετέφερε απεργοσπάστες, προσπαθώντας να εμποδίσουν την είσοδό του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Να σημειώσουμε δε, πως η εταιρία βρίσκεται σε καθεστώς εξυγίανσης, το σχέδιο της οποίας παραβιάζεται από την εργοδοσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, καταδικάζει απερίφραστα τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τη βία των ΜΑΤ η οποία ξεκίνησε χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως πρόκληση.

Συμπαραστεκόμενοι στα δίκαια αιτήματα των απεργών, ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ καταγγέλλουμε την αστυνομική βία η οποία φέρει τη υπογραφή του κ. Μητσοτάκη.