ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς 

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τις απολύσεις 24 εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, εξέδωσε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς να απολύσει 24 εργαζόμενους στην διεύθυνση διαχείρισης των κόκκινων δανείων, που αρνήθηκαν να μεταφερθούν στην εταιρεία ΙΝΤRUM.

Η Διοίκηση της Τράπεζας, εκμεταλλευόμενη τις αντεργατικές πολιτικές της  κυβέρνησης και το κλίμα απελευθέρωσης της εργοδοτικής ασυδοσίας που καλλιεργείται συστηματικά μετά τις εκλογές, παραβιάζει κατάφωρα ακόμα και τη συμφωνία που είχε συνάψει στις 25 Ιουλίου με την ΟΤΟΕ, σύμφωνα με την οποία  οι εργαζόμενοι που  δεν επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα εταιρεία θα παραμείνουν στην Τράπεζα και θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της.

Στηρίζουμε τους δίκαιους  αγώνες των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς και απαιτούμε την άμεση ακύρωση της απόφασης, την ανάκληση των απολύσεων και τον πλήρη σεβασμό της συμφωνίας του Ιουλίου με την ΟΤΟΕ και συνολικά των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τέλος, καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό  Εργασίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να  διασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!