συριζα-η-χώρα-δεν-θα-χρειαστεί-δεύτερε-1092708
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.02.2023 | 09:37

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα δεν θα χρειαστεί δεύτερες και τρίτες εκλογές

Ως μνημείο ασέβειας απέναντι στη νοημοσύνη και την κρίση των πολιτών χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, ενώ “βλέπει” καθαρή νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

Αναλυτικά: 

Η χθεσινή συνέντευξη του κου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ αποτελεί μνημείο ασέβειας απέναντι στη νοημοσύνη και την κρίση των πολιτών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν έχουν αξία. Και ότι δεν θα διστάσει να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογικές αναμετρήσεις, μέχρι να εκβιάσει την αυτοδυναμία.

Είπε, επίσης, ότι παρά την ψήφιση του πτωχευτικού και την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τη κυβέρνησή του, δεν έχει αλλάξει τίποτα για τους χιλιάδες δανειολήπτες που ζουν ήδη με το φόβο της απώλειας της περιουσίας τους.

Δεν μπόρεσε για άλλη μια φορά να κρύψει τον τρόμο του για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την προοδευτική κυβέρνηση που έρχεται.

Και μέσα στον πανικό του από τη διεθνή κατακραυγή για την παραβίαση του κράτους δικαίου, έφτασε στο σημείο να κάνει την αδιανόητη δήλωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία.

Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα χρειαστεί η χώρα να οδηγηθεί σε παρατεταμένη αστάθεια με δεύτερες και τρίτες εκλογές, γιατί ο λαός θα ακυρώσει τα σχέδιά του, με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα ανοίξει το δρόμο για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας από τις εκλογές της απλής αναλογικής.

Τον διαβεβαιώνουμε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία, όχι γιατί εμπιστεύεται τον ίδιο αλλά τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας, που όσο και αν προσπαθήσει δεν θα καταφέρει σε τέτοιο βαθμό να διαβρώσει.

Άλλωστε άλλοι είναι αυτοί που δεν παρέδωσαν το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα το 2015. Ελπίζουμε να μην επαναλάβει το ίδιο και ο κύριος Μητσοτάκης.