ΣΥΠΑ σε Πατούλη: Δηλώθηκε το εργατικό ατύχημα εργαζόμενης της Περιφέρειας;

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη απέστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής με την οποία ζητά να πληροφορηθεί αν δηλώθηκε το εργατικό ατύχημα εργαζόμενης της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος σημειώνει:

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν δηλώθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες το εργατικό ατύχημα, που συνέβη στη συναδέλφισσα Κ. Ε., υπάλληλο της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Πειραιά & Νήσων, στις 16-03-2021 στις σκάλες του κτηρίου της υπηρεσίας της (Αιγάλεω 5 & Κάστορος/Πειραιάς), δεδομένου ότι η συνάδελφος ενημέρωσε σχετικά την υπηρεσία της καθώς και εάν η αναρρωτική της άδεια έχει συσχετιστεί με αυτό και εάν έχει αναγραφεί στο ειδικό βιβλίο ατυχημάτων στο οποίο οφείλετε να αναγράφετε τα αίτια και την περιγραφή όλων των ατυχημάτων.

Ταυτόχρονα:

1. Υπενθυμίζουμε το αναπάντητο από εσάς αίτημά μας (έγγραφο 1/11-1-2021), με το οποίο ζητήσαμε να μας ενημερώσετε «για τα στοιχεία των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων όσων είχαν ως συνέπεια για τον εργαζόμενο ανικανότητα εργασίας μικρότερη αλλά και μεγαλύτερη των τριών εργάσιμων ημερών» προκειμένου ως Επιτροπή Υγείας & Ασφάλειας των Εργαζομένων να προτείνουμε και εμείς από την πλευρά μας κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή επανάληψης εργατικών ατυχημάτων.

2. Ζητάμε να τοποθετηθούν αυτοκόλλητες αντιολισθητικές ταινίες σε όλες τις σκάλες, για αποφυγή κινδύνου ολίσθησης και πρόκλησης ατυχήματος.

Κοιν/ση

1. ΣΕΠΕ/Περιφερειακή Δνση Επιθεώρησης

Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία

Αθηνών – Ανατολ. Αττικής – Κρήτης

[email protected]

2. Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών

ΠΕ Πειραιά & Νήσων

3. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

4. Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά & Νήσων

5. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΠΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!