συνεχίζεται-η-κόντρα-γεωργιάδη-κωνστ-1541810
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 03.02.2026 | 11:49

Συνεχίζεται η κόντρα Γεωργιάδη -Κωνσταντοπούλου: «Κότα ο Άδωνις» – «Καταθέτω μήνυση»

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καλά κρατεί η κόντρα που έχει ξεσπάσει εδω και λίγες μέρες μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για συγκάλυψη με δόλο του δυστυχήματος στη Βιολάντα, αποδίδοντάς του πολιτικές και θεσμικές ευθύνες. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργού Υγείας, ο οποίος ανακοίνωσε πως προτίθεται να κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος της .

“Θα της κάνω μήνυση για όσα είπε ότι είχα δόλο να συγκαλύψω τη Βιολάντα. Δεν είχα καμία αρμοδιότητα επί των ελέγχων του εργοστασίου άρα δεν μπορώ να έχω δόλο. Όσα είπε είναι ακραία συκοφαντικά και μηνύσιμα, θα της γίνει εξώδικο. Θα ανακαλέσει αλλιώς θα έρθει στο δικαστήριο. Και αυτά δεν είναι πράγματα που ελέχθησαν στη Βουλή και να χρήζουν ασυλίας αλλά στην τηλεόραση”, είπε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε “νέα Τέμπη και νέα προπαγάνδα σε ένα σοβαρό δυστύχημα δεν θα το επιτρέψουμε και ειδικά εγώ. Όλη η τοξικότητα θα της επιστραφεί”.

Αναφορικά με την κόντρα που έχουν σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε “για το ότι πήγε 10 λεπτά πριν λήξει η προθεσμία δεν είπε τίποτα άρα ισχύει. Τζάμπα έτρεχε στα τμήματα για τη μήνυση 10 λεπτά πριν το τρίμηνο, γιατί η μήνυση θα γίνει από μένα σήμερα”.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας στο Kontra 24 αποκάλεσε «κότα» τον υπουργό Υγείας, αν και στη συνέχεια το απέσυρε επειδή είναι παρομοίωση με ζώο, όπως είπε.

«Ο σοφός λαός λέει κάτι για τον γάιδαρο αλλά δεν κάνω καμία παρομοίωση για τα ζώα γιατί τα αγαπώ πολύ, προσπαθώ να μην παρομοιάζω τα ζώα με αυτά τα τέρατα. Έσφιξαν τα γάλατα γιατί έφαγε μήνυση, ο ίδιος είχε τρεις μήνες περιθώριο για να κάνει μήνυση, γιατί είναι “κότα”» για να συμπληρώσει αμέσως «είναι παρομοίωση για ζωάκι και πτηνό και το αποσύρω».

Νωρίτερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Χ ανέφερε ότι «Κάποιος από την Αριστερά στο παρελθόν μου έκανε τα ίδια, την κατάληξη την ξέρετε αλλά δεν μαθαίνουν…τα υπόλοιπα στα δικαστήρια».