«Σύμμαχοι» στο ΝΑΤΟ: Τούρκος αξιωματικός ως επιτελάρχης του κυβερνήτη στο πολεμικό μας πλοίο «Αλιάκμων»!

Την ώρα που τα πολεμικά μας πλοία βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού στο Καστελόριζο και γενικότερα στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ Έλληνες και Τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», στο πλαίσιο νατοϊκής άσκησης, στο πολεμικό πλοίο «Αλιάκμων» ο Έλληνας διοικητής δέχτηκε ως επιτελάρχη του Τούρκο αξιωματικό.

Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ:

«Σε πλαίσιο ΝΑΤΟ, οι δυο κυβερνήσεις, συνεχίζουν την …αγαστή τους συνεργασία επί του πεδίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΝΑΤΟική αρμάδα SNMCMG2, όπου διοικητής της είναι Έλληνας πλοίαρχος ο οποίος μερικές μέρες πριν καλωσόρισε στη ναυαρχίδα της δύναμης (το πλοίο «Αλιάκμων») Τούρκο αξιωματικό ως επιτελάρχη του.

Και όχι μόνο αυτό. Όπως ανακοινώθηκε από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, η SNMCMG2, μαζί με το «Αλιάκμων» και Έλληνα Διοικητή, θα συμμετέχει στην άσκηση του τουρκικού ΠΝ «NUSRET 2020», τις αμέσως επόμενες μέρες, το διάστημα 17-27/10, στον Κόλπο της Σμύρνης. Στην άσκηση θα πάρει μέρος και ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών από τις ΗΠΑ».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΝΑΤΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!