συμφωνία-για-ντιμπέιτ-με-την-συμμετοχ-1177098
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.06.2023 | 14:12

Συμφωνία για ντιμπέιτ με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ μεταξύ όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων φέρονται να έχουν συμφωνήσει, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου τα μέλη της διακομματικής επιτροπής.

Ειδικότερα κατόπιν ομόφωνης απόφασης, η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00, παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να συζητηθεί η παραπάνω πρόταση και να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.