Στουρνάρας: «Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης»

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι κοιτάζει την Ακρόπολη και σκέφτεται ότι η χώρα σώθηκε από την κρίση επειδή είναι το λίκνο της Ευρώπης.

Ειδικότερα ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι η Ελλάδα στάθηκε τυχερή κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι εταίροι μας δεν θα άφηναν το λίκνο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας να καταρρεύσει. Άλλη χώρα δεν θα είχε την ίδια τύχη».

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι είναι ικανοποιημένος και αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ότι η ρευστότητα έχει αρχίσει να επιστρέφει στην χώρα.

Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, τόνισε ότι η αντοχή που έδειξε και η μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός ήταν σωτήρια για τη χώρα, ενώ σχετικά με τις προκλήσεις για το μέλλον είπε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία, να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα και να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών».

Τέλος, ερωτήθηκε αν θέλει να παραμείνει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς λήγει η θητεία του και απάντησε ότι προέχει η εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά η θητεία του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΡΙΣΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΒΡΑΧΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]