Στο Σύνταγμα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μομφής και δεσμεύεται για κατώτατο 751 ευρώ

Συνεδρίασε το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζοντας να προχωρήσει σε διήμερο παρεμβάσεων το οποίο θα κλιμακωθεί με τη συγκέντρωση τη Κυριακή, στις 18:00 στο Σύνταγμα, για την «υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού». Η ώρα συγκέντρωσης συμπίπτει με το κλείσιμο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καθώς εκείνη την ώρα θα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη ψήφιση από την Ολομέλεια τα μεσάνυχτα, γύρω από τη πρόταση μομφής που κατέθεσε χθες ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα πάντως ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο με τίτλο «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διεξάγεται στην Αθήνα, δεσμεύτηκε για την επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους «ανεξαρτήτως ηλικίας».

Μάλιστα επικαλέστηκε μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ βάσει της οποίας από μόνη της αυτή η ενέργεια θα είναι αρκετή για να επιφέρει αναπτυξιακά αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι «μόνο αυτό τάξαμε»: «Θα σταματήσουμε την ελεύθερη πτώση των μισθών και θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας», είπε συγκεκριμένα ο Αλ. Τσίπρας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!