Στις 16 Ιανουαρίου το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων & ΜΜΕ - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Στις 16 Ιανουαρίου το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων & ΜΜΕ

Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, θα παραδώσει στις 16 Ιανουαρίου το πόρισμά της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορηγήθηκαν από τράπεζες, σε κόμματα και ΜΜΕ. Η νέα ημερομηνία παράδοσης του πορίσματος, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου, κρίθηκε αναγκαία, καθώς, όπως συμφώνησαν όλα τα μέλη της Εξεταστικής, πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να εξεταστούν επαρκώς όλα τα στοιχεία, με τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν στη διάθεσή τους.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να γίνει άλλη μία συνεδρίαση της Εξεταστικής, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, γύρω στις 10 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ των κομμάτων.

Στόχος, όπως επισημάνθηκε από σχεδόν όλα τα κόμματα, είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την σύνταξη κοινού πορίσματος.

Πάντως, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, διαχώρισαν τη θέση τους, δηλώνοντας ότι θα καταθέσουν δικό τους πόρισμα, καθώς διαφωνούν με την προσέγγιση που γίνεται για τα τελικά συμπεράσματα της Εξεταστικής.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, θα εκδοθεί ένα κοινό πόρισμα, που θα περιέχει το διαπιστωτικό κομμάτι της έρευνας, με γενικά συμπεράσματα πάνω στα οποία θα έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, ενώ θα υπάρχουν αστερίσκοι με τις διαφωνίες, τις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους ξεχωριστά.

Για την ανάγκη να καταλήξει η Επιτροπή σε ένα αμερόληπτο πόρισμα, που θα έχει, όπως είπε, όλα τα εχέγγυα για την σωστή λειτουργία της, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

«Το πόρισμα πρέπει να διαμορφωθεί εδώ, στην Επιτροπή μας, και όχι στα κομματικά γραφεία. Χωρίς κοινό πόρισμα, δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω ως πολιτικό προσωπικό», τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια, κοινού, και αν είναι δυνατόν και ομόφωνου πορίσματος», διαβεβαίωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς και στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!