Στη Δικαιοσύνη τέως βουλευτές για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις τους

Προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προαναγγέλλουν οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές για το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους από τον «νόμο Κατρούγκαλου».

Οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές κάνουν λόγο στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση τους, για «ληστρική και απάνθρωπη» αντιμετώπισή τους και επισημαίνουν ότι «εναντιώνονται στην τελευταία περικοπή των συντάξεών τους που επήλθε με το νόμο 4387/2016 με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους της σύνταξης» υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, καθώς εξανεμίζει τις συντάξεις τους».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση τους, οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι «οδηγούμεθα, με ευθύνη της πολιτείας, στο να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των ελαχίστων τελευταίων δικαιωμάτων μας, τα οποία θίγονται βάναυσα από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις, με την άσκηση αγωγών-προσφυγών ενώπιον των αρμόδιων ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΕΩΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!