ΠΥΡΚΑΛ: Πάει Λαύριο – Έρχονται Μητσοτάκης & εννέα υπουργεία

To σχέδιο ανάπλασης του χώρου του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 3 Απριλίου από τον Υμηττό.

Συγκεκριμένα, στο χώρο έκτασης 160 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σχεδιάζεται να μεταφερθούν 9 υπουργεία και πιθανώς το γραφείο του πρωθυπουργού. Η μετεγκατάσταση θα γίνει σε βάθος 2 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες των Πολιτών του Βύρωνα, τα 2/3 του χώρου θα είναι κτίρια και το 1/3 θα γίνει πάρκο (υπουργείων).  Όσο για το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ, υπάρχει σχέδιο μετεγκατάστασής του στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου.

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο, που οι ανατροπές που θα συντελεστούν στην περιοχή γίνονται ερήμην τους, τις βρίσκει αντίθετες ο σχεδιασμός αυτός, εκτός από τη δημοτική αρχή και δύο παρατάξεις που έχουν σύμπραξη μαζί της.

Στελέχη της αντιπολίτευσης δηλώνουν οτι, η όποια χρήση πλην πάρκου και ήπιας χρήσης για ανάγκες του δήμου, τους βρίσκει αντιθέτους.

Όπως αναφέρουν οι Πολίτες του Βύρωνα: «Τα σχέδια της κυβέρνησης εάν προχωρήσουν θα αλλάξουν προς το χειρότερο την μέχρι σήμερα εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Ο συντελεστής δόμησης, θα αυξηθεί, θα δημιουργηθούν πολυώροφα κτίρια κλπ, αν και ο δήμαρχος επικαλέστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι στις συζητήσεις τους, δεσμεύονται ότι δε θα αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΠΥΡΚΑΛ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!