Προβάδισμα της ΝΔ σε κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο δημοσκοπήσεις που αφορούν τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (η πρώτη) και τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (η δεύτερη) και δημοσιεύονται στον ιστότοπο “newpost”.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας “Interview” στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας η ΝΔ προηγείται κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με 28,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 6,7%, στην τέταρτη το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, στην πέμπτη το Ποτάμι με 4,4% και στην έκτη το ΚΚΕ με 3,9%. Εκτός βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,1%, το ΚΙΔΗΣΟ με 0,8% και η ΔΗΜΑΡ 0,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,7%, με τους αναποφάσιστους να βρίσκονται στο 13,4% (άκυρο/ λευκό 7,4%).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην ερώτηση ποιος από τους Σαμαρά ή Τσίπρα μπορεί αν διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές, το 45% απαντά ο Αντ. Σαμαράς, το 26% ο Αλ. Τσίπρας, ένα 22% κανένας, 5% άλλος και 2% ΔΓ/ΔΑ.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η συσπείρωση της ΝΔ είναι στο 74% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ στο 75%.

Σε δημοσκόπηση της Καπα Research στους νομούς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η ΝΔ συγκεντρώνει 30,1% έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανεβαίνει στις 7,2 μονάδες.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, το Ποτάμι με 4,4%, και το ΚΚΕ 3%. Ακολουθούν το ΚΙΔΗΣΟ με 2,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 17,5%, άλλο κόμμα επιλέγει το 2,8%, ενώ άκυρο/λευκό επιλέγει το 2,4%.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 45,2% έναντι 27,1% του Αλέξη Τσίπρα (24,2% απάντησε κανένας).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!