Πρόταση Κουβέλη για τη δημιουργία τρίτου πολιτικού πόλου

Τη συγκρότηση ενός προοδευτικού, πόλου, ο οποίος θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας και των νέων κοινωνικών κινημάτων προτείνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας εκ νέου τη συζήτηση για την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου.

«Ο τρίτος πόλος, φιλοδοξούμε να γίνει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας η οποία, θα καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας, θα αξιοποιήσει την εκλογική δύναμη που θα αποκτήσει, για να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας για την κυβερνησιμότητα της χώρας, ανατρέποντας  τις διλημματικές επιλογές του νέου διπολισμού» υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης, καθώς θεωρεί αναγκαιότητα τη συμπαράταξη και συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων που «διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Των δυνάμεων που επιδιώκουν να συγκροτήσουν και να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για έναν πολιτικό πόλο διευρυμένο, ο οποίος θα διατυπώσει μια πολιτική πρόταση που θα εμπνεύσει και θα πείσει την κοινωνία για μια νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή.

Ως βασικούς στόχους, θα πρέπει να επιδιώκει, τονίζει ο κ. Κουβέλης, «τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και προώθηση ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΑΡ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση