προς-δικομματική-κυβέρνηση-μετά-την-ε-254618
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.06.2013 | 22:32

Προς δικομματική κυβέρνηση μετά την εμπλοκή στη σύσκεψη

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εμπλοκή υπήρξε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και φαίνεται ότι οδεύουμε ολοταχώς προς δικομματική κυβέρνηση.  Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του, φαίνεται ότι συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, πρόταση την οποία στήριξαν στην πλειοψηφία τους  οι βουλευτές του κόμματος κατά τη διάρκεια της μεταμεσονύχτιας της Κ.Ο., ενώ η ΔΗΜΑΡ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας συνεδριάζουν στις 11 το πρωί πρόκειται να αποσύρει τους δύο υπουργούς της από την κυβέρνηση και καλείται να αποφασίσει ανάμεσα  στην καταψήφιση της κυβέρνησης και την ψήφο ανοχής

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος τόνισε ότι θέλει να υπάρχει η τρικομματική κυβέρνηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε στον Φώτη Κουβέλη, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει «τρύπες στο νερό για να κερδίσει φευγαλέες εντυπώσεις».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, προσθέτοντας ότι δεν τις θέλει ούτε ο ελληνικός λαός.

Κουβέλης: Δεν έχουμε εμείς την ευθύνη

Από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ότι δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος στο ζήτημα της ΕΡΤ. Για τη ΔΗΜΑΡ είναι ζήτημα δημοκρατίας η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με παρόντες τους εργαζόμενους. Ο κ. Κουβέλης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα επέκρινε την κυβέρνηση, ότι η παραμονή του «μαύρου» και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων ήταν συγκεκριμένη επιλογή. «Δεν έχουμε εμείς την ευθύνη» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αμέσως μετά είχε σύντομη σύσκεψη με τα ηγετικά στελέχη και την Κ.Ο του κόμματος όπου ενημέρωσε για τις συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και αποφασίστηκε να γίνει νέα συνεδρίαση αύριο το πρωί στις 10 .

Σαμαράς: «Θα προχωρήσω όπως και να έχει»

Αμέσως μετά το “ναυάγιο” στη σύσκεψη και την αποχώρηση των δύο πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τους υπουργούς, ενώ λίγο αργότερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε δηλώσεις του εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει «όπως και να έχει»,  αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για το θέμα της ΕΡΤ.  «Σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο. Μας μένουν τρία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει με το ΠΑΣΟΚ και τον Β. Βενιζέλο που στήριξε την πρόταση για την ΕΡΤ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να έχει και τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η αρχική του πρότασή για την ΕΡΤ με την οποία συμφώνησε, όπως είπε, και ο κ. Κουβέλης, ήταν να υπάρξει πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ  με τρίμηνες συμβάσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δέχθηκε στη σημερινή συνάντηση να προσληφθούν 2.000 άτομα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπαναχώρησε από την αρχική του θέση.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.