Πότε θα υπάρξει το τείχος ανοσίας-Οι εκτιμήσεις και οι κινήσεις του Μ. Μαξίμου

  • Απο Aftodioikisi News
  • 5 Μαΐου 2021 - 10:49
  • Comments Off

Πότε θα υπάρξει το τείχος ανοσίας-Οι εκτιμήσεις και οι κινήσεις του Μ. Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη περιμένουν τα αποτελέσματα του εορτασμού του Πάσχα και του ανοίγματος της εστίασης.

Η αγωνία που υπάρχει είναι μήπως η χαλάρωση ανατρέψει τον σχεδιασμό για το τείχος ανοσίας το οποίο είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης.

Οι συσκέψεις είναι συνεχείς.

Στο κυβερνητικό επιτελείο θέλουν να τρέξει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται τρόπος να υπάρξουν κίνητρα για τον εμβολισμό.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» προτείνονται, σε πρώτη φάση, δύο τρόποι.

Ο πρώτος είναι να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους. Και ο δεύτερος να μπορούν να ταξιδεύουν. Στο ερώτημα πώς θα εντοπίζονται αυτοί που έχουν εμβολιασθεί και έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, την απάντηση δίνει ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού: «Με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επιδεικνύουν».

Πότε δηλαδή θα δοθούν αυτά τα προνόμια και πότε θα υπάρξει το πολυαναμενόμενο τείχος ανοσίας; Η απάντηση είναι απλή. Μόλις υπάρξουν διαθέσιμα εμβόλια για τον πληθυσμό, ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία του τύπου ότι «ήθελα να εμβολιασθώ αλλά δεν υπήρχαν τα εμβόλια».

Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Έως την Δευτέρα του Πάσχα είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.136.791 εμβολιασμοί. Την 1η δόση είχαν κάνει τουλάχιστον 2.191.460 πολίτες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουμε στο ορόσημο του 1 εκατομμυρίου πολιτών που τους έχουν χορηγηθεί και οι δόσεις των εμβολίων (τώρα είμαστε στους 945.331). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης έως τα μέσα καλοκαιριού θα έχει εμβολιασθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ, ΑΝΟΣΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]