Πόλεμος κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του δημοσίου χρέους

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η ανακοίνωση για αύξηση του δημοσίου χρέους αλλά και τα σενάρια για «κούρεμα» του ή νέο δάνειο.  «Καθώς οι δηλώσεις των γερμανών αξιωματούχων έκοψαν τον βήχα στον έλληνα υπουργό Οικονομικών σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, δηλώνει και αυτός σήμερα, παρά τα όσα προ ολίγων εβδομάδων διέδιδε, πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άφωνοι και αποσβολωμένοι, τόσο ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος, παρακολουθούν το χρέος να εκτινάσσεται αναμένοντας το νέο μνημόνιο, το οποίο, όπως και τα προηγούμενα, θα έχει γραφτεί από τους πιστωτές στο Βερολίνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Και προσθέτει: «Η σημερινή κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, οι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, οι εργαζόμενοι στην υγεία και την αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές στα σχολεία δεν θα επιτρέψουν να τους διαλύσουν κι άλλο τη ζωή. Θα επιστρέψουν τα τελεσίγραφα στους συντάκτες τους, γιατί δεν αξίζει στην πατρίδα μας μια τέτοια κυβέρνηση σαν τη σημερινή», καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης.

Κεδίκογλου: Προσωρινή η αύξηση λόγω ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Στην απάντηση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «δέσμιος της μανίας του να καταστροφολογεί και διαστρεβλώνει ακόμα και την απλή αριθμητική», Αποδίδει δε «την προσωρινή αύξηση χρέους»   στην «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», προσθέτοντας πως «το Δημόσιο έχει εξασφαλιστεί ισοδύναμα» και καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να «φωνάξει από κάποια συνιστώσα κάποιον ειδικότερο να του εξηγήσει… Με εθνική προσπάθεια η Ελλάδα ισχυροποιείται και το αναγνωρίζουν πλέον όλοι διεθνώς, όσο και αν αυτό χαλάει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΥΞΗΣΗ, ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!