Ποιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο επίκεντρο των επεισοδίων στη Γεωργία (φωτο)

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης ήταν παρών κατά τη στιγμή της εισβολήςτων Γεωργιανών εθνικιστών βουλευτών χθες στην Τιφλίδα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, της οποίας είναι μέλος και υπεύθυνος οικονομικών.

Η ομάδα των Γεωργιανών ουσιαστικά κατέλαβε το Κοινοβούλιο ζητώντας την απομάκρυνση των παρευρισκόμενων Ρώσων βουλευτών.

Ο κ. Σαρακιώτης έζησε από κοντά τις δραματικές στιγμές της εισβολής και περιέγραψε με δηλώσεις του τισυνέβη:

«Οι στιγμές ήταν όντως πολύ έντονες για όλους μας. Το κλίμα στη γεωργιανή κοινωνία, μετά την ρωσική επέμβαση του 2008 στη Νότια Οσσετία και στην Αμπχαζία, είναι φανερά αντιρωσικό και το γεγονός αυτό έχει εξεγείρει τα πάθη και το φανατισμό. Αντιλαμβάνομαι απολύτως τα αισθήματα των ανθρώπων ανεξαρτήτως εθνότητας, αλλά οφείλω επίσης να πω ότι η βία δε συνιστά ποτέ τη λύση στα προβλήματα. Η ακροδεξιά και οι φασιστικές πρακτικές δεν μπορούν να έχουν θέση εντός του ναού της δημοκρατίας και μάλιστα, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση ενός οργανισμού, όπως η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, που προάγει την ειρήνη, την αδελφοσύνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!