Ποια εφημερίδα απέκλεισε ο Μητσοτάκης από την συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ

Ρεκόρ σημειώθηκε στις ερωτήσεις που απάντησε ο πρωθυπουργός, στη διαδικασία της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. Ξεπέρασε τις 51 ερωτήσεις.

 Ωστόσο, δεν υπήρχε χρόνος για να υποβάλει ερώτηση μία εφημερίδα Και αυτή δεν ήταν ούτε η Αυγή, ούτε η Εφημερίδα των Συντακτών…

Πρόκειται για την κεντροδεξιά εφημερίδα Δημοκρατία (κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010), η οποία, όπως κατήγγειλε η ίδια «είναι κυρίαρχη σε απήχηση και επιρροή στην παράταξη -όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί, άλλωστε-, και η οποία έχει δώσει πολλές αντίξοες αλλά και νικηφόρες μάχες για την ενημέρωση των Ελλήνων, αλλά δεν δόθηκε η ευκαιρία να θέσει ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η ίδια η εφημερίδα απέδωσε το γεγονός όχι στην έλλειψη χρόνου, αλλά «στην επιθυμία ορισμένων να αποφευχθούν δοκιμασίες – όπου δοκιμασία, η απόπειρα απάντησης… άβολων ερωτημάτων».

«Δεν μας δίνουν τον λόγο επειδή φοβούνται όχι εμάς, αλλά τις ερωτήσεις μας. Η “Δημοκρατία”, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της μέχρι σήμερα, λειτουργεί αντικειμενικά: χωρίς σκοπιμότητες, δίχως “συνεννοήσεις” για την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η αρθρογραφία μας είναι η ακρίβεια στην καταγραφή των γεγονότων και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας και του λαού. Τίποτε άλλο» προσθέτει.

Σε άρθρο της εφημερίδας –που αρχίζει από την πρώτη σελίδα και γίνεται γύρισμα στην 11- ερμηνεύει τον αποκλεισμό της αναφέροντας ότι «όλοι… χωρούσαν σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, αλλά εμείς «περισσέψαμε».

Η εφημερίδα, τέλος, αναφέρει ότι «δεν επιθυμεί να ενταχθεί σε οποιοδήποτε «σύστημα», πλην εκείνου που ορίζουν η Ιστορία και ο πολιτισμός μας. «Σύστημά» μας είναι η Ελλάδα, η μάχη για την αλήθεια και η υπεράσπιση της πίστης στον Χριστό. Απόδειξη των προαναφερθέντων είναι κάθε σελίδα των φύλλων της εφημερίδας μας.

Η Δημοκρατία επειδή σέβεται το κοινό, είναι υποχρεωμένη να σέβεται τη δεοντολογία στην άσκηση της δημοσιογραφίας και τον εαυτό της. Γι’ αυτόν τον λόγο θα εξετάσει σοβαρά αν υπάρχει πλέον ανάγκη να συμμετέχει σε συνεντεύξεις Τύπου και συναφείς εκδηλώσεις, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν θεατρικά μονόπρακτα με δημοσιογραφική κουβερτούρα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΕΘ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]