πασοκ-κατηγορεί-τον-βαξεβάνη-ότι-συν-1251992
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 23.10.2023 | 14:55

ΠαΣοΚ: Κατηγορεί τον Βαξεβάνη ότι… συντάσσεται με την κυβέρνηση στις υποκλοπές

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναπάντητο επί της ουσίας άφησε το ΠαΣοΚ το χθεσινό δισέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη για το ζήτημα των υποκλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα περιέγραψε αναλυτικά, ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και βασικός παρακολοθούμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν κατέθεσε μήνυση στους εγκεφάλους των παρακολουθήσεων, ήτοι τους Παναγιώτη Κοντολέωντα (πρώην επικεφαλής ΕΥΠ), Γρηγόρη Δημητριάδη (πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού) και Βασιλική Βλάχου (αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ) αλλά μηνυτήρια αναφορά.

Ποια είναι η διαφορά;

Ότι με τη μηνυτήρια αναφορά, τα παραπάνω πρόσωπα, θα προσέλθουν στη Δικαιοσύνη έχοντας τη δυνατότητα να επικαλεστούν το απόρρητο.

Ενώ, εάν είχε καταθέσει ο κ. Ανδρουλάκης μήνυση, οι προαναφερθέντες θα ήταν κατηγορούμενοι και ως εκ τούτου θα όφειλαν να αποκαλύψουν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην παρακολούθηση του προέδρου του ΠαΣοΚ, για να γλιτώσουν την καταδίκη.

Το δημοσίευμα του Documento διερωτάται, ευλόγως, πού αποσκοπεί αυτή η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη και αν ο ίδιος έχει πράγματι λόγω να… συσκοτιστεί και όχι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Το ΠαΣοΚ, σε ανακοίνωση – απάντηση, κατηγόρησε τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη ότι… «έχει ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση στο ζήτημα των υποκλοπών». Τοποθέτηση που στην πραγματικότητα είναι αστεία, διότι ο Κώστας Βαξεβάνης και η εφημερίδα του έδωσαν μεγάλη έμφαση και εκτεταμένη έρευνα στο ζήτημα των υποκλοπών.

«Το ερώτημα είναι απλό και δεν γίνεται απλούστερο. Κύριε Ανδρουλάκη γιατί δεν καταθέσατε μήνυση για τις υποκλοπές;» έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ:

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν αυτοί που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών και με τις πρωτοβουλίες τους, το έφεραν στη Δικαιοσύνη, τη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μιλήσαμε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να πάνε στη φυλακή. Συνεπώς, αλλού ας αναζητηθούν αυτοί, που καλύπτουν όψιμα, όσους ευθύνονται για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά τον Σεπτέμβριο του 2022, στην οποία καταμηνύονται συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις, που διώκονται αυτεπαγγέλτως μόλις γνωστοποιηθούν στον Εισαγγελέα, ανεξαρτήτως της μορφής ή του τίτλου της μήνυσης. Αυτό αρκεί για να κληθούν τα πρόσωπα, που ευθύνονται.

Τα παραπάνω, φυσικά, τα αντιλαμβάνεται πλήρως ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος εδώ και κάποιες εβδομάδες παραδόξως δείχνει να έχει ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική γραμμή σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αφού τον παρουσίασε και ως “πράκτορα της Κίνας”.

Φτάνει στο σημείο να αναπαράγει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί απορρήτου, που μπορούν δήθεν να επικαλεστούν οι μάρτυρες. Κάνει περισπούδαστες νομικές αναλύσεις περί διαφορών “μήνυσης” και “μηνυτήριας αναφοράς”.

Οι αναλύσεις αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να αντιμετωπιστούν ως δικονομική σάτιρα, αν δεν αποτελούσαν συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης.

Αξίζει να αναρωτηθούν οι πολίτες: Ο μόνος που αποκάλυψε δημόσια ότι παρέλαβε επιστολή από τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Μενουδάκο, ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Οι υπόλοιποι 87, που σύμφωνα με την Αρχή επίσης ενημερώθηκαν ότι είχαν στοχοποιηθεί από το predator, γιατί κρύβονται;

Για να καταλάβουν οι πολίτες ποιος είναι αυτός που έκανε και κάνει τα πάντα για να οδηγηθούν οι πρωταγωνιστές του παρακράτους στην δικαιοσύνη, και ποιοι κάνουν πλάτες.

H Ελληνική Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν χρέος άμεσα να ολοκληρώσουν την έρευνα τους, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.