Παπακώστα: Κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη για ΑμεΑ και Δώρο Χριστουγέννων

Με αφορμή τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το Δώρο Χριστουγέννων, αλλά και την στάση στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη διαπιστώνω ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με τον λόγο και τα έργα τους επιτίθενται σε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Ουσιαστικά με την στάση του για το δώρο των Χριστουγέννων και για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να λειτουργεί με μια λογική, που όπως λέει ο λαός ‘‘στα σέα μας, τα μέα μας και στα βυζαντινά μας’’.
Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, τα οποία πυροβολούν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με επιβεβαιώνουν όταν έλεγα ότι έχουν κρυφή ατζέντα και για την οικονομία και για το κοινωνικό δίκτυ προστασίας, απέναντι στους ευαίσθητους και πιο αδύναμους.
Αποτελεί υποχρέωση όλων η διασφάλιση για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ίσων ευκαιριών για την αυτόνομη και δίχως εμπόδια συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας.
Πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης εάν τελικώς προτείνει να καταργηθούν όλα αυτά που ο οδηγός του πολίτη με αναπηρία έχει προβλέψει και ειδικότερα, οι φοροαπαλλαγές, τα δάνεια, η κοινωνική πρόνοια και η κοινωνική ασφάλιση. Επίσης, να αποσαφηνίσει τις θέσεις του για τις ρυθμίσεις εκείνες οι οποίες διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία και ειδικότερα την μοριοδότηση των ΑμΕΑ, διότι συνιστά εφαρμογή της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας.

Όσον αφορά στο Δώρο των Χριστουγέννων και στο επίδομα ανεργίας, επιβεβαιώνομαι, επίσης, ότι διαθέτει κρυφή ατζέντα. Η λογική του ‘‘δώρα τέλος’’ επιστρέφει την Εργασία και την Κοινωνία στον 19ο αιώνα.
Καλώ τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βέμπερ να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις γι’ αυτά τα δύο ζητήματα. Αλλιώς παραμένει ισχυρή η καταγγελία μου ότι η κρυφή ατζέντα του αποτελεί έναν σύγχρονο Καιάδα, μέσα στον οποίο επιθυμεί να ρίξει, δίχως δεύτερη σκέψη, τους ευαίσθητους και τους αδύναμους, διότι πολύ απλά κοστίζουν…».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΜΕΑ, ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!