παφίλης-το-κκε-ήταν-το-μόνο-κόμμα-που-229904
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.02.2014 | 20:34

Παφίλης: “Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που πολέμησε και στάθηκε απέναντι στις ΜΚΟ”

«Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) δημιουργήθηκαν το 1990 περίπου και πρωταθλητής στη δημιουργία τους ήταν η ΕΕ, η οποία υποχρεώνει και τις χώρες να δίνουν ένα ποσοστό από τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση τους. Χρησιμοποιήθηκαν ως Δούρειος Ίππος και το Μη Κυβερνητική είναι πρόσχημα. Είναι κυβερνητικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και στην ΕΕ. Εξαιρώ βέβαια και ορισμένους ανθρώπους οι οποίοι το κάνουν από καλή πρόθεση» ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Παφίλης έκανε αναφορά και στην προσωπική του εμπειρία ως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, και είπε ότι ήταν η πρώτη οργάνωση που αναγνωρίστηκε ως ΜΚΟ «και σχίσαμε το χαρτί και δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ». Τόνισε δε ότι όταν δημιουργήθηκαν οι ΜΚΟ το μόνο κόμμα που τις πολέμησε και στάθηκε εναντίον ήταν το ΚΚΕ, το οποίο επισήμανε ότι με τις ΜΚΟ «προσπαθούν να διαλύσουν τις παραδοσιακές δομές του κινήματος, συνδικάτα κ.λπ., και να τις αντικαταστήσουν με κάποιες ομάδες της “κοινωνίας των πολιτών”, που όλα τα κόμματα προωθούσαν εκείνη την περίοδο».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΚΚΕ μίλησε για ανεξέλεγκτες ομάδες και έφερε ως παράδειγμα ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας «πιάστηκαν 17 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έκαναν κατασκοπεία υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Από πολλές χώρες, αλλά χρηματοδοτούμενες από κονδύλια, και ευρωπαϊκά και κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών».

«Οι ΜΚΟ, υπάρχουν και εξαιρέσεις ανθρώπων που έχουν γνήσιες προθέσεις, όμως στο σύνολό τους είναι στρατευμένες να περάσουν την πολιτική της ΕΕ» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.