Π. Πικραμένος: Ανυπόστατη η κατηγορία

Δήλωσε «πικραμμένος», αλλά διέψευσε κατηγορηματικά ότι χρηματίστηκε και ζήτησε να πάει ως το τέλος η έρευνα και να λάμψει η αλήθεια.

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός (5/2012-6/2012), αναφέρθηκε στη θητεία του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός για διάστημα 35 ημερών και χαρακτήρισε ανυπόστατη την κατηγορία ότι έλαβε χρηματικό δώρο από τη Novartis.
Διέψευσε ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας.

Τόνισε ότι οι κατηγορίες είναι μυθιστορηματικές και δεν αποτελούν επαρκή στοιχεία για να σπιλώσουν την προσωπικότητά του και ότι θα περίμενε μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό του. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση εκείνης της εποχής κλήθηκε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και κυρίως να μην αφήσει τη χώρα να χρεωκοπήσει.

Χαρακτήρισε ισχυρισμούς τα όσα αναφέρει ο μάρτυρας, αν δεν είναι προϊόντα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Δήλωσε ότι χρήματα δόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία και ότι ούτε ο ίδιος ούτε η υπηρεσιακή κυβέρνηση έδωσε χρήματα στη Novartis, ενώ έκανε αναλυτική αναφορά στην κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στα νοσοκομεία της χώρας και στον τομέα του φαρμάκου, που είχαν προκαλέσει διαμαρτυρίες των πασχόντων.

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπέγραψε οποιαδήποτε πράξη τιμολόγησης φαρμάκων η τότε υπηρεσιακή κυβέρνηση και ανέφερε ότι «πετύχαμε να εξομαλύνουμε την τότε κατάσταση, στα πλαίσια των περιορισμένων δυνατοτήτων μας».

Έχω υποχρέωση να προστατεύσω την προσωπικότητά μου και την οικογένειά μου, τόνισε ο κ. Πικραμμένος, που δήλωσε ότι τον πίκρανε αυτή η ιστορία, αλλά του δόθηκε η ευκαιρία να μετρήσει τους φίλους του και παρακάλεσε η υπόθεση να πάει μέχρι το τέλος, να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθεί άσπιλος στην κοινωνία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!