π-λαφαζάνης-εάν-η-κυβέρνηση-κόψει-συντ-132208
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ | 29.12.2015 | 09:24

Π. Λαφαζάνης: Εάν η κυβέρνηση κόψει συντάξεις θα έρθει αντιμέτωπη με κοινωνική θύελλα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Μαζικό κοινωνικό έγκλημα που θα ισοδυναμεί με το τράβηγμα του σωλήνα αναπνοής της ελληνικής κοινωνίας» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την περικοπή των συντάξεων, στην οποία, όπως αναφέρει «ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση Τσίπρα».

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να περικόψει περαιτέρω ούτε ένα ευρώ από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι ακόμη και αυτές οι «συντάξεις φτώχειας και πείνας που έχουν απομείνει» αποτελούν «το τελευταίο καταφύγιο επιβίωσης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και τα λαϊκά νοικοκυριά».

Σημειώνει μάλιστα πως «αν η κυβέρνηση επιχειρήσει με νέες περικοπές συντάξεων να προκαλέσει στη χώρα, για πρώτη φορά, ένα είδος κοινωνικής ‘γενοκτονίας’ σε ειρηνική περίοδο, τότε πιθανότατα θα τεθεί αντιμέτωπη όχι απλά με τη λαϊκή οργή αλλά με μια πραγματική κοινωνική θύελλα και κοινωνική εξέγερση, που θα είναι και η αρχή του γρήγορου τέλους για την ίδια και τα μνημόνια».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.