ΡΟΗ
προηγ επομ

Οικονόμου: Δεν επιδιώκουμε διχασμό αλλά δεν είναι το ίδιο ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι

  • Απο Aftodioikisi News
  • 26 Αυγούστου 2021 - 12:51
  • Comments Off
Οικονόμου για Τσίπρα: Παροχές χωρίς κοστολόγηση

Οικονόμου: Δεν επιδιώκουμε διχασμό αλλά δεν είναι το ίδιο ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι

Τις διαθέσεις της κυβέρνησης να σφίξει τον κλοιό στους ανεμβολίαστους έδειξε και σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως τόνισε η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού.

Και υπογράμμισε ότι τα 6 εμβολιασμοί δείχνουν εκτός των άλλων και την υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτούς τους πολίτες που δεν θέλουν να ξαναβάλουν σε αγκύλες τη ζωή τους.

Δεν γίνεται, σημείωσε, να υπάρξουν ξανά οριζόντια μέτρα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει διχασμός αλλά ξεκαθάρισε ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να έλθει σε ρήξη με τους ανεμβολίαστους και επίσης να προχωρήσει σε επέκταση της υποχρεωτικότητας.

«Είναι στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά

Η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου για τα μέτρα τους εμβολισμένους και τους ανεμβολίαστους έχει ως εξής:

Από τη στιγμή που η πανδημία επιμένει και η κυρίαρχη σήμερα μετάλλαξη, η «Δέλτα», είναι πιο επιθετική, η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα τόσο για την προστασία της
δημόσιας υγείας, όσο και για την ομαλότερη λειτουργία της κοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, ενώ κάθε μέρα κλείνονται πολλές χιλιάδες νέα ραντεβού. Αυτό μεγαλώνει την υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε την αποκατάστασης της ζωής μας  στην πληρότητά της.

Η ζώσα κοινωνία -οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες- δεν διανοούνται πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί να ξαναβάλουν τη ζωή τους σε «αγκύλες».

Ότι θα χρειαστεί να ξαναζούν με αστερίσκους.  Ακούμε τη φωνή τους, συμμεριζόμαστε τις αγωνίες τους και ανοίγουμε βήμα. Πάμε μπροστά.

Η επιστήμη μας έδωσε τα όπλα που χρειαζόμαστε. Θα ήταν τεράστιο λάθος εκ μέρους μας να συνεχίσουμε με την τακτική των οριζόντιων περιορισμών, από τη στιγμή που η πλειοψηφία της
κοινωνίας υψώνει ασπίδα ανοσίας μέσω του εμβολιασμού. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν προχθές είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας, στηριγμένης τόσο στα πορίσματα της ιατρικής όσο και στις
απαιτήσεις του ελληνικού και διεθνούς δικαίου.

Τα μέτρα που λάβαμε έχουν στόχο να προστατεύσουν, με διαφορετικό τρόπο, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Από τη στιγμή που οι εμβολιασμένοι βρίσκονται de facto σε άλλη θέση από τους ανεμβολίαστους σε ό,τι αφορά τους κινδύνους από την πανδημία, από τη στιγμή που ο ασφαλής δωρεάν εμβολιασμός είναι άμεσα διαθέσιμος στους πάντες, θα ήταν παράλογο και επικίνδυνο να ισχύουν τα ίδια για
όλους.

Προσοχή δεν επιδιώκουμε διχασμούς. Δεν βάζουμε απέναντι κανέναν. Δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες.

Δωρεάν εμβόλια σε όλους παρέχουμε. Όποιο επιθυμεί ο καθένας. Από αυτά με τα οποία έχουν εμβολιαστεί 4,9 δισ. άνθρωποι στον κόσμο.

Από την άλλη όμως θα ήταν και ανεύθυνο από την πλευρά μας να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕΤΡΑ, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ, OIKONOMOY


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]