Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα εργασιακά και η «μάχη του δρόμου» -Η τριπλή ευκαιρία του Α. Τσίπρα

  • Απο Aftodioikisi News
  • 26 Απριλίου 2021 - 11:07
  • Comments Off

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα εργασιακά και η «μάχη του δρόμου» -Η τριπλή ευκαιρία του Α. Τσίπρα

Την «μάχη του δρόμου» φαίνεται ότι επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει την επίθεση που, όπως εκτιμά, θα δεχθεί ο κόσμος της εργασίας με το νέο Εργασιακό του Κ. Χατζηδάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας που θα έχει τηλεδιάσκεψη με 500(!) συνδικαλιστές είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει τη σύγκρουση με την κυβέρνηση καθώς βλέπει ότι στο μέτωπο των εργασιακών του παρουσιάζεται μια τριπλή ευκαιρία.

Πρώτον, να επενδύσει στο ότι παρά την εικόνα που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή του φιλελεύθερου κεντρώου, οι πολιτικές που ακολουθεί είναι πλήρως ευθιυγραμισμένες με το πολιτικό DNA της Ν. Δ. Κόμμα που θέλει να εξυπηρετήσει τους λίγους αφαιρώντας δικαώματα από τους πολλούς.

Δεύτερον, να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ,  ως την παράταξη που μάχεται για τον κόσμο της εργασίας και να συστήσει «κοινωνικό μέτωπο».

Και τρίτον, μέσω της «μάχης του δρόμου» να οικοδομήσει το κοινωνικό μέτωπο που είναι αναγκαίο στο πλαίσιο του αφηγήματος για «προοδευτική διακυβέρνηση» της χώρας.

Βέβαια, αυτή η κάθοδος στους δρόμους κρύβει κινδύνους.

Αλλά προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας πριν πάρει τις αποφάσεις του, ζύγισε τα υπέρ, τα κατά και ένα δεδομένο.

Ότι, έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ θα είναι στους δρόμους.

Αυτό δυσκολεύει αφάνταστα την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΡΟΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]