Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών

Σε ανακριτή Διαφθοράς παραπέμπεται η ογκωδέστατη δικογραφία του κυκλώματος «μπράβων» που περιλαμβάνει 16 συλλήψεις, λόγω της σοβαρότητας αλλά και των προεκτάσεων της υπόθεσης.

Στο διαβιβαστικό μεταξύ άλλων καταγράφονται τα εξής ονόματα:

* Ακης Τσοχατζόπουλος, Σωτ. Εμμανουήλ (πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά), Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος, Βασίλης Στεφανάκος, Αγγελέτου Αδαμαντία (συνήγορος υπεράσπισης του Π. Βλαστού), ο δικηγόρος Φρ. Ραγκούσης, Σκαφτούρος Δημ. (Αδελφός του Γιάννη), Σκαφτούρος Νικ. (πατέρας του Γιάννη), Πατουχέας Χρ. (κατηγορούμενος και στη υποθεση Ξηρού) και Χήρα Ιωάννα.

Επίσης, έχει ασκηθεί δίωξη και κατά τουλάχιστον 4 σωφρονιστών υπαλλήλων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο εισαγγελέας άσκησε κατά περίσταση ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για:

Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σκοπός της οργάνωσης ήταν να τοποθετεί βόμβες κατά παραγγελία, είτε για ποινικούς είτε για τρομοκράτες.

Η εμπλοκή του πρώην υπουργού φαίνεται πως αφορά στην εκβίαση (με κάθε τρόπο, πιθανόν με τοποθέτηση βομβών σε συγγενικά του πρόσωπα) κρατούμενου πρώην στενού συνεργάτη του, για το οποίο θεωρεί πως «του έφαγε λεφτά». Μάλιστα φέρεται να αναφέρεται η φράση «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία’.

Πηγή: news247.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ, ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση